FCV

Suscribirse a canal de noticias FCV
vela.cat, el canal dels navegants de vela de Catalunya.
Actualizado: hace 4 horas 47 mins

Marjuin i Enigma guanyadors en la XVIII Regata Dragonera

Hace 10 horas 31 mins

·      L’embarcació de Roquet va fer la travessia en 21 hores i 58 minuts, mentre que Tort va navegar des de el Balís fins el Port d’Andratx en 20 hores i 44 minuts.

·      La prova va ser puntuable per el Campionat de Catalunya de Regates d’Altura, solitaris i A2 ORC.

 

Marujin, de Pere Roquet i Enigma, de Lluís Tort, van ser els guanyadors de la XXVIII Regata Dragonera en Altura i A2 respectivament. L’embarcació de Roquet va necessitar 21h i 58min per creuar les 120 milles nàutiques que separen el Club Nàutic el Balís del Club Vela Port d’Andratx. Per part de l’Enigma, va aconseguir unir els dos ports en tan sols 20 hores i 44 minuts

 

D’aquesta manera, ambdues embarcacions s’imposaven als onze equips participants en la Competició.. Tanilai, de Xesca Díaz, va ser campiona de la classe Tanit, que obliga a que la mitat de la tripulació siguin dones i que la canya estigui al capdavant d’una dona.

 

La competició, que va ser puntuable per el Campionat de Catalunya Regates d’Altura i Solitaris i A2 ORC, va ser organitzada pel CN El Balís juntament amb el CV Port d’Andratx i el suport de la Federació Catalana de Vela.

 

Les condicions climatològiques en les que es va desenvolupar la regata van ser les previstes. Dissabte van haver-hi vents moderats que van arribar fins els 4 punts en el nord de Mallorca i onades d’entre metre i metre i mitges.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Font: CN El Balís

 

 

‘Garnatxa III’ en ORC i ‘L’Oreig’ en RI s'emporten la XIX Menorca Sant Joan

Mar, 06/27/2017 - 10:26

La Regata Menorca Sant Joan, Trofeo Alfonso XIII, es puntuable per el Campionat d’Espanya d’Altura zona Mediterrani i Campionat de Catalunya d’Altura.

 

El dijous 22 de juny a les 15 hores, es va donar puntualment la sortida a les 22
embarcacions que van competir a la XIX edició d’aquesta regata d’altura que
uneix Barcelona i Maó. El Comitè de regata va disposar una boia de desmarcatge
a 1,5 milles, per un vent del 205 de 14 nusos.


El Trofeo Alfonso XIII, primera prova de la Menorca Sant Joan la va guanyar a Classe RI Martí Gelabert, a la canya del Archambault 35-1 ‘l’Oreig’ del CN Port d’Aro. El segon i tercer lloc va ser per el Grand Soleil 42 ‘Somni’ d’Enric Picanyol i el Udondo 40 ‘Altamar’ de Pedro Ramos, ambdós del RCM Barcelona. El primer classificat en cobrir les 135 milles en la Classe ORC fou ‘Garnatxa III’ el Elan 380 de Miquel Pons del CN Port d’Aro, seguit del Proto 40 ‘Petrouchka III’ del RCN de Palma de Jaume Binimelis i el Dufour 45E ‘El Papan’ de CN Vilanova d’Emilio Córdoba.

El dissabte 24 es va celebrar el Trofeo Puerto de Mahón, amb una participació de 32 creuers. La prova, va començar a l’Estació Marítima fins una boia situada a la bocana del port i meta davant el Club Marítim.

 

La classificació general en Classe RI la va encapçalar el Sun FAST 3200 R2 ‘Chica Txeca’ d’Antoni Pons del CN Ciutadella, seguit del First 35 ‘Va Bien-Mundoamarre’ de Pere Triay del CM Maó i de ‘L’Oreig’ de Martí Gelabert del CN Port d’Aro.

 

En la classificació ORC el guanyador fou el Swan 45 ‘Rats on Fire’ de Rafael Carbonell del CN Arenys de Mar. El Swan 42CS ‘Blue’ de Diana Corominas, del RCN Barcelona va quedar en segona posició i va tancar el medaller ‘Garnatxa III’ de Miquel Pons, del CN Port d’Aro.

 

Font: RCNB 

Joaquín Blanco és guardonat, 40 anys després, per la Finn Gold Cup

Lun, 06/26/2017 - 12:13

La Finn Gold Cup del 1977 mai va succeir. El guanyador de la reconeguda Finn World Week, Joaquín Blanco, mai va ser oficialment reconegut com a Campió del Món. Ara, quaranta anys desprès, l’espanyol Joaquín Blanco ha estat reconegut per la classe i els seus companys com a Campió de la Finn World Champions de 1977 i s’ha gravat el seu nom a la historia de la Finn Gold Cup, desprès de quatre dècades de controvèrsies polítiques. Quaranta dècades desprès, el dissabte 23 de Juny de 2017, la classe de Finn ha reescrit la història.

 

En 1977, 115 navegants de 27 països diferents van reunir-se a Palamós per a disputar la 22 edició de la Finn Gold Cup. Tot i així, desprès d’un rebuig per part del Govern Espanyol d’acceptar a dos regatistes vinguts de Sudàfrica, la International Finn Association (IFA) va retirar la Finn Gold Cup com a esdeveniment i va anomenar a aquesta Finn World Week, canviant així el curs de Competició. La decisió va marcar un abans i un desprès en la trajectòria d’una de les competicions més prestigioses de la classe.

 

Aquest cap de setmana a Palamós, al Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, ha tingut lloc una regata en commemoració al 40 aniversari de la Finn World Week de 1997. No podia haver hagut millor manera de reconèixer el triomf de la victòria de Joaquín Blanco a la Finn World Week d’aquell any. Més de trenta regatistes de la classe Finn, entre ells Doreste, Gerardo Seeliger, Jesus Turró, Josep Maria Pujadas i Francisco Castañer, s’han reunit per a navegar en les mateixes aigües on Blanco va endur-se l’or i homenatjar a aquesta gran cita.

 

Finalment, desprès de quaranta anys, la Finn Gold Cup ha reconegut la gesta de Blanco i ha introduït oficialment el seu nom al costat dels millors regatistes de Finn de tots els temps. El president de la IFA, Blazs Hajdu, reconeixia el mèrit de Blanco i pronunciava paraules d’admiració mentre que atorgava el trofeu tant esperat per al navegant.

 

Tret de sortida per a la XXVIII edició de la Regata Dragonera

Vie, 06/23/2017 - 10:12

La competició serà puntuable pel Campionat de Catalunya de Regates d’Altura i Solitaris i A2 ORC. A més, entre els participants destaca Pilar Pasanau, amb Mundus, que va ser la segona dona en acabar la Mini Transat.

 

El Club Nàutic El Balís i el Club Vela Port Andratx es tornaran a unir avui, divendres 23 de juny, amb motiu de la XXVIII edició de la Regata Dragonera per a creuers ORC. Aquesta prova puntuable per al Campionat de Catalunya per Solitaris i A2 ORC està organitzada conjuntament per el CN El Balís i el Club Vela Port Andratx, i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela.

 

De les onze embarcacions que participaran a la XVIII edició de la Regata Dragonera, destaca el Mundus de Pilar Pasanau, que va ser la segona dona en acabar la Mini transat i va ser guanyadora de la regata Mare Nostrum, així com campiona d’Espanya en Solitari.

L’organització preveu cobrir les 120 milles nàutiques que separen El Balís de Port Andratx amb un temps límit general de 44 hores entre el divendres, 23 de juny, i el dissabte 24 de juny. La senyal d’atenció està prevista per al divendres a les 16.00h.

 

 

La previsió meteorològica del dissabte apunta a vents moderats que poden arribar fins als 4 punts al nord de Mallorca i d’ones d’entre metro i metro i mig. 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Font: CN El Balís

Spanish Impulse by IBEROSTAR finalitza sisè a la Red Bull Youth America's Cup

Jue, 06/22/2017 - 12:17

Jornada d'infart la del passat vespre, hora espanyola, a la Red Bull Youth America’s Cup, on l'equip Spanish Impulse by IBEROSTAR va aconseguir remuntar obtenint el sisè lloc final. A les 19:07 en punt, hora peninsular, començava la segona jornada de la final.

 

Aquesta no començava amb bon peu per als espanyols ja que tot i la bona sortida, el vaixell patronejat per Jordi Xammar, regatista del Club Nàutic Cambrils, no aconseguia trobar el lloc en un camp de regates molt Rolón i amb canvis d'intensitat en el vent. Finalment l’Spanish Impulse by IBEROSTAR aconseguia el setè lloc, avançant l'equip alemany en la classificació.

 

La segona màniga es va invertir, una mala sortida amb penalització però amb un Spanish Impulse by IBEROSTAR molt concentrat remuntant bord a bord fins a aconseguir el quart lloc a la prova, el que donava un respir als espanyols.

 

La tercera prova va ser realment d'infart, mala sortida amb penalització inclosa però amb un equip Spanish Impulse by IBEROSTAR aprofitant cada role i cada error dels rivals, aconseguint avançar 4 llocs en el tram final en què el vaixell suec i alemany van tenir seriosos problemes per prendre l'última boia, situant-se tercer en la línia de meta.

 

Amb aquests resultats l’Spanish Impulse by IBEROSTAR posa el colofó ​​a la seva participació a la Red Bull Youth America’s amb un meritori sisè lloc de dotze embarcacions, sens dubte una gran actuació per a aquest jove equip abanderat pel Club Nàutic Cambrils.

 

Segons comenta el tàctic Diego Botín: "Hi ha moltíssims aspectes que hem après i que hem de millorar. Ha estat un campionat amb molt bons rivals i en el qual hem competit amb una gran tripulació. Agraïm a tothom que ha fet això possible ja que ha estat una experiència inigualable".

 

Classificació final:

 

1. Land Rover BAR Academy 50 punts

2. NZL Sailing Team 48 punts

3. Team Tilt 42 punts

4. Artemis Youth Racing 37 punts

5. Team France Jeune 35 punts

6. Spanish Impulse by IBEROSTAR 34 punts

7. SVB Team Germany 33 punts

8. Team BDA 33 punts

 

Font: CN Cambrils

Campionat de Catalunya de clàssics al CN l'Estartit

Lun, 06/19/2017 - 13:35

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera regata de “Vela Clàssica Costa Brava”. La prova ha estat organitzada pel Club Nàutic Estartit al llarg de tot el cap de setmana, que també ha aprofitat per a celebrar el Campionat de Catalunya d’Embarcacions Clàssiques i d’Època.

La competició ha aglutinat embarcacions d’època, clàssiques i tradicionals de diferents clubs i ha tingut tres etapes diferents, la primera entre l’Estartit i l’Escala. Els tres recorreguts que hi van haver-hi van ser direcció nord, direcció sud i per l’entorn de les Illes Medes.

D’entre la flota participant destacava el Delphis, un dels més antics que hi participaven. El Nerissa, l’embarcació més gran de la competició i el Tabary, que està fabricat respectant les tècniques d’abans. Un total de sis embarcacions van participar del Campionat.

Classificació General RI:

 1. Pandia, de Holm Investiments, del CN l’Estartit.
 2. Tabarly, de Ignacio Sentis, del CN l’Estartit.

Classificació General CIM:

 1. Delphis, de Daniel Sieleki, del Y.C.A.
 2. Emeraude, de Vittorio Cavazzana, del RCNB.
 3. Diana, de Marcos Palomar, del RCNB.
 4. Nerissa, de Leonardo Garcia, del RCNB. 

Assemblea Ordinària 2017

Jue, 06/15/2017 - 10:58

Ahir es va celebrar l'Assemblea General de la Federació Catalana de Vela a les instal·lacions del Barcelona Internacional Sailing Center (BISC) al Fòrum.

La jornada va reunir a una seixantena d’assembleistes els quals van votar a favor, de manera unànime, a tots els punts de l’ordre del dia. D’entre els temes tractats al llarg d’aquesta alguns dels més destacats van ser la memòria d’activitats 2016, el resum pressupostari del darrer any i el previst per aquest, el nou projecte esportiu i d’escola catalana i les llicències i quotes 2017.

L’assemblea va transcórrer tal i com s’havia previst i va tenir una durada d’aproximadament una hora. El President de la Federació Catalana de Vela va dirigir l’acte exposant els temes a tractar i va oferir-se a resoldre qualsevol qüestió que pogués sorgir. A més, assistents i part de l’equip tècnic de la Federació van aprofitar la ben entesa per a tractar d’altres temes externs un cop finalitzada l’assemblea.

Des de la Federació es vol agrair a tots els assistents la confiança dipositada en les noves propostes i programes enfocades als clubs, tècnics, jutges i regatistes.

Tots feu vela!

Spanish Impulse ja està a la final de la Red Bull Youth America’s Cup

Mié, 06/14/2017 - 10:34

Triple empat al capdavant de la classificació definitiva per a la final de la Red Bull Youth America’s Cup entre Nova Zelanda, Gran Bretanya i Espanya.

Gran segona jornada de regates de les semifinals de la Red Bull Youth America’s Cup a les Bermdues on l’equip Spanish Impulse by IBEROSTAR ha aconseguit classificar-se per a la gran final després de firmar dos tercers i un primer lloc que l’ha fet empatar amb Nova Zelanda i Gran Bretanya al capdavant de la classificació. La jornada ha estat marcada per vents fluixos que no han permès que els AC 45 s’enlairessin en ninguna de les dues jornades.

La primera màniga es presentava igual que la jornada anterior amb un vent que no va superar els set nusos de intensitat i que va fer que les tripulacions ho donessin tot. La gran sortida de l’equip Spanish Impulse va permetre al vaixell patronejat per Jordi Xammar ficar-se al capdavant de la flota. Degut a la dificultat del camp Nova Zelanda i Bermudes van aconseguir col·locar-se en els dos primers llocs deixant a Spanish Impulse en la tercera posició parcial.

La segona màniga no podia començar millor ja que l’equip espanyol va desmarcar-se en la primera boia, fet que va permetre marcar als seus rivals més propers que eren Gran Bretanya i Nova Zelanda. Finalment Spanish Impulse aconseguia estirar en l’últim tram i fer-se amb la primera victòria parcial del campionat.

Amb els primers llocs per a decidir, l’equip espanyol tornava a realitzar una gran sortida que el situava d’entre les primeres posicions. Tot i el descens del vent que relegava a aquests en la cinquena posició l’equip cambrilenc aconseguia remuntar dos posicions i entrar en tercer lloc a la línia d’arribada aconseguint així el punt d’empat que els col·locava tercers en la general.

Després d’aquests parcials Espanya es classifica per a la final de la Red Bull Youth America’s Cup, que tindrà lloc el 20 i 21 de Juny i comptarà amb els vuit millors equips en la línia de sortida.


Classificació General Grup B:

 1. NZL Sailing Team (51 punts)
 2. Land Rover BAR Academy (51 punts)
 3. Spanish Impulse by IBEROSTAR (51 punts)
 4. Team BDA (45 punts)
 5. Next Generation USA (36 punts)
 6. Candidate Sailing Team Austria (36 punts)

 

Font: Equip Spanish Impulse

25 anys històrics per a la Vela

Mar, 06/13/2017 - 11:20

Aquest darrer cap de setmana del 10 i 11 de Juny les instal·lacions del Centre Municipal de Vela, al Port Olímpic de Barcelona, s’han omplert de bot a bot per a commemorar del Centre i dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Com a Federació Catalana de Vela i en representació de tot el col·lectiu del nostre esport hem volgut reconèixer, desprès de 25 anys d’història, el valor i esforç d’aquestes instal·lacions, que sense dubte han estat el trampolí dels esports de mar a la nostra ciutat.

El Centre Municipal de Vela (CMV) és l’herència d’unes Olimpíades històriques i el punt de trobada de la vela barcelonina, a més d’un punt de referència a nivell mundial. Un quart de segle de trajectòria al damunt fan d’aquestes instal·lacions un espai molt valuós i reconegut per a Barcelona, on ciutadans i estrangers gaudeixen del mar amb esports nàutics a l’abast de tothom.

El cap de setmana va començar amb un dia de portes obertes al centre, on va haver-hi constant activitat nàutica i informació per part de l’staff. Al vespre del mateix dia va esdevenir l’acte oficial dels vint-i-cinc anys del Centre Municipal de Vela aglutinant a tots aquells abonats, treballadors i autoritats que han estat presents en algun moment d’aquests 25 anys i son i seran part de l’ADN. L’acte va ser emotiu i festiu amb un gegant agraïment a tots els assistents per a fer-ho possible.

Aprofitant la ben entesa, diumenge al matí va tenir lloc una regata de vela lleugera, patí de vela i creuers. Els regatistes van acabar a l’esplanada del centre amb un dinar informal i van gaudir del bon temps entre coneguts i amics. A les 19.00h va esdevenir l’acte més formal i protocol·lari commemoratiu dels Jocs Olímpics de Barcelona. La Federació Catalana de Vela va reunir a esportistes i medallistes olímpics, autoritats de les Institucions Catalanes, directors de Clubs i membres de la Federació, entre els quals David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la de Generalitat de Catalunya, no es van voler perdre la cita.

Un gran cap de setmana per a tot el col·lectiu afí a la vela on s’ha reflectit l’historia del Centre Municipal de Vela de Barcelona i homenejat a l’equip olímpic i paralímpic, els voluntaris i, sobretot, agraït a tothom per a fer-ho possible.

 

Alt nivell dels regatistes catalans a la World Sailing de Santander

Lun, 06/12/2017 - 13:40

La flota catalana que s’ha traslladat aquesta darrera setmana a Santander per a disputar la Copa del Món de Vela ha obtingut unes posicions més que desitjables en una competició d’alta intensitat i molta competitivitat.

La final de la copa del món de vela es va acomiadar de Santander amb la celebració de cinc regates finals en front de la grada de la Duna Zaera amb un vent d’Oest entre 6 i 10 nusos. Els regatistes catalans van lluitar cada prova fins l’últim segon aconseguint així fer-se amb unes posicions indiscutibles per afrontar les vinents competicions amb més força que mai.

Silvia Mas i Patricia Cantero han obtingut el bronze en 470 femení en una Medal Race molt ajustada. Aquesta medalla es suma al or aconseguit per Echávarri i Pacheco en Nacra 17.

Pel que fa al equip Català format per Bàrbara Cornudella i Sara López, que competien en classe 470, van obtenir una cinquena posició en la prova de diumenge en la Medal Race. El duo va fer una regata exemplar que els hi dona força per a seguir treballant i aconseguint gestes com fins ara.  

En 49er les joves germanes Carla i Marta Munté finalment s’han endut la onzena posició de la competició i, en Finn Alex Muscat ha quedat vuitè desprès d’una competició amb un nivell altíssim.


Classificació de la flota espanyola en la World Sailing Final Santander 2017:

Nacra 17:

1- Fernando Echávarri i Tara Pacheco
 
49er:

5- Diego Botín i Iago López

11- Federico Alonso i Arturo Alonso
 
49er FX:

11- Carla Munté i Marta Munté
 
470 Men:

10- José Manuel Ruiz i Nicolás Rodríguez
 
470 Women:

3- Silvia Mas i Patricia Cantero

5- Bárbara Cornudella i Sara López

6- Sofía Toro i Ángela Pumariega
 
Làser Standard:

4- Joaquín Blanco
 
Làser Radial:

14- Martina Reino
 
Finn:

8- Alex Muscat


RS:X Men:

9- Ivan Pastor

10- Sergi Escandell

11- Borja Carracedo

13- Joan Cardona
 
RS:X Women:

19- Blanca Carracedo

Forma’t com a Tècnic abans de la temporada d’Estiu!

Vie, 06/09/2017 - 12:21

El pròxim mes de juny comencen diversos cursos de formació, com són la Formació Federativa de Monitor Col·laborador i el Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela (nivell 1).

La Formació de Col·laborador és una formació federativa mentre que la de Cicle Inicial és una titulació oficial que es realitza mitjançant un Cicle Formatiu de Grau Mig als Instituts atorgats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat conjuntament amb la Federació Catalana de Vela.

Dates:

-        Monitor Col·laborador

 1. CV F. Empuriabrava
 • Dates: 26, 27, 28, 29, 30 de juny, 1 i 2 de juliol
 1. CN Cambrils/CN Hospitalet-Vandellós
 • Dates: 26, 27, 28, 29, 30 de juny i 1 de juliol

-        Cicle Inicial Tècnic Esportiu en Vela

 1. està format per un Bloc comú igual per totes les modalitats esportives i un Bloc específic on l'alumne s'especialitzarà en Aparell fix (Vela Lleugera i Creuer) i en Aparell Lliure (Taula de Vela). Inclou les atribucions del PNB (Patró de Navegació Bàsica)
 1. Blanes / CV Blanes / Institut Serrallarga
 • Bloc Específic del 19 de juny al 3 de juliol
 • Bloc Comú del 5 de juliol al 13 de juliol / del 2 d’octubre al 9 de novembre
 1. Barcelona / CMV de Barcelona / Escola Catalana de l’Esport
 • Bloc Específic del 19 de juny al 02 de juliol
 • Bloc Comú del 13 de juliol al 7 de juliol
 1. Barcelona /Barcelona International Sailing Center / Institut de Nàutica de Barcelona
 • Bloc Específic del 26 de juny al 04 de juliol
 • Bloc Comú del 12 de setembre al 22 de setembre
 1. Salou / CN Salou / Institut Jaume I
 • Bloc Específic del 28 de juliol al 15 de juliol
 • Bloc Comú del 19 de juny al 28 de juny

Una condició  per accedir a la formació de Cicle Inicial és la superació de la prova accés de navegació, més informació a: http://escola.vela.cat/cursformacio.php?cursformacio=2

Novena Regata Costa Brava

Jue, 06/08/2017 - 12:35

Com ja és tradicional, i coincidint amb la segona Pasqua, el Club Vela Mataró va organitzar, amb la col·laboració del Club Nàutic Port d'Aro, aquesta prova costera que ja és la número nou i que consisteix en sortida de Mataró, deixa les illes Medes per babord i té l’arribada a Port d'Aro, 70 milles nàutiques la majoria d'elles navegades de nit.

El passat divendres, dia 2 de juny, el comitè de regates encapçalat per en Josep Novell, va donar la sortida als 20 vaixells inscrits, que amb no gaire vent van començar la seva singladura cap a les Medes, trobant-se a estones sense vent i altres amb una velocitat que feia pensar que es completaria tot el recorregut com així va ser.

Els guanyadors van ser el «Petrus», en RI; el «Nara II», en promoció i el «Mentha» com primer en temps real.

El lliurament de premis va tenir lloc en les instal·lacions del Club Nàutic Port d'Aro en un sopar amb presencia de totes les tripulacions.

Font: Club Vela Mataró 

Gràcies per tot Sjaack Ijsselstein

Mié, 06/07/2017 - 13:32

Nascut al 1937 a Gouda (Holanda) va instal·lar-se a Roses amb la seva familia i germà.

Ben aviat descobreix el Windsurfer (nascut al 1969 i entrat a Europa al 1972 – fabricant-se a Almelo Holanda a prop de la seva vila natal) i organitza activitats, classes i regates a Canyelles Petites (Roses). Creient que es important desenvolupar-ho no sols com a activitat del seu negoci de lloguer de cases de vacances, al 1974 va muntar l' empresa Windsurf Center S.L. amb Santiago Deulofeu (regatista) , Manuel Pedreira (regatista i tècnic de vela) i Ricard Pedreira (regatista i gerent). Un col·laborador important de Windsurf Center també fou Jo François que més tard muntaria un dels primers tallers de taules “fun” “Jo boards”

Utilitzant com a base els seus allotjaments de “Casa Caliente S.L.” es desenvolupa ràpidament el Windsurf a la resta de Catalunya i Espanya (amb l'holandés Peter Van Driel a La Manga i el suec Dag Egholm a Mallorca).

Windsurf Center S.L. va arribar a ser importadora de més de 1.500 Windsurfer a l'any amb sis escoles pròpies (incloent la del Club Natació Barcelona), 4 botigues i 4 tallers de construcció i reparació de tablas i veles. L'empresa tanca les portes a l'any 1987 davant l'entrada de multitud de marques i importadors més “moderns” (però a l’any 2017, trenta després, torna a haver-hi un Campionat d'Europa de Windsurfer International Class al Club Natació Barcelona!!!)

Sjaack Ijsselsteien va participar a Campionats del món a Bahamas (1976 i 1980), d'Europa a Cerdenya, Lago di Garda, Hyeres,etc.. i als primers campionats d'Espanya a La Manga del Mar Menor, Roses , Cadis, ..., sempre representant a Espanya i Roses (amb aquell parlar català-holandès-castellà tant... d'en Sjaack!!).

Competitiu en grau superior, apassionat pel món del aire lliure i el vent, va seguir navegant d'una manera o altre fins a molt temps després. Tots el recordarem sobre la seva TC 39 amb vela blanca i negra demanat estribord des de el moment en que tocava l'aigua. Gràcies per les oportunitats que ens vas facilitar, per la teva amistat i la teva passió.

A reveure Sjaack,  tots et recordarem com a forjador d’il·lusions i futur. Una abraçada ben forta de tot el col·lectiu de la vela!

Font: Manuel Pedreira 

Arrenca amb força la final de la Copa del Món a Santander

Mié, 06/07/2017 - 10:13

L’equip espanyol comptarà amb 23 representants i 15 embarcacions a la final de la copa del món que va arrancar ahir dimarts, amb la primera jornada, a Santander.

La final de la Copa del Món es disputarà a la capital càntabra fins el diumenge 11, on es disputaran les medal race. Un total de 260 regatistes de 41 països diferents competiran per emportar-se l’or i, de ben segur, que gaudirem d’una ajustada final amb una intensitat altíssima i un nivell fora de sèrie.

La primera jornada ha brindat unes condicions dures al mar amb onades de metre i mig, vent del nord est i canvis sobtats de pressió en els camps de regata. D’entre la flota catalana que s’ha desplaçat al nord d’Espanya trobem en 470 femení la parella catalana formada per Bàrbara Cornudella i Sara López, que ja s’ha estrenat en el podi. Tanmateix, el duo català-canari de Silvia Mas i Patricia Cantero també ha pujat al podi en la mateixa classe. Pel que fa a la classe Finn el català Alex Muscat ha acabat el dia en sexta posició i, per últim, Carla i Marta Munté es situen vuitenes en la general provisional de 49er FX.

Sense dubte, Santander reunirà al llarg d’aquesta setmana als millors regatistes del món amb representació espanyola i catalana d'alt nivell. 

Circuit Espanyol Funboard 2017 al GEN Roses

Mar, 06/06/2017 - 11:26

El valencià Pablo Ania s’emporta la primera posició del Circuit Español, el regatista Marc Paré, del GEN Roses, segona posició absoluta i David Batlle vencedor en categoria Juvenil.

 Divendres dia 2 de juny va començar a Roses la prova del Circuit Español de Funboard de la millor manera: 2 quadres sencers amb una vintena de "HEATS" (proves), amb diversos riders que acabaven de competir al PWA Costa Brava (circuit professional a nivell mundial) o de la DEFI Wind, prova amb milers de participants al sud de França.

La competició va continuar amb no tanta sort ja que el vent no va ser prou fort per poder fer més quadres classificatoris ni dissabte ni diumenge. D’aquesta manera es va fer valer un gran primer dia de competició on es va veure de tot entre els windsurfistes. La classificació va acabar amb el valencià Pablo Ània com a vencedor de la prova i del circuit amb dues primeres posicions, seguit d'en Marc Paré, que amb dos segons i s'assegurava una bona segona posició al calaix dels guanyadors absoluts. L'Andalús Alberto Casas completava el podi absolut amb una cinquena i una tercera posició.

Destacar el paper dels esportistes més joves, com el de David Batlle, també del GEN Roses, liderant la classificació juvenil i sisè absolut aconseguint entrar a les dues finals de guanyadors amb una quarta i una novena posició. El segon juvenil ha estat el murcià Alejandro López per davant de l'andalús Jose A. Casanova, en una categoria (la juvenil).

Pel que fa les esportistes femenines que completen el podi en categoria femenina per darrera de la guanyadora Mar de Arce, del CN Cambrils; Sara Coll i l'Abril Abad, que s'estrenen al circuit amb gran èxit.

La propera prova del circuit està prevista pel mes de setembre, però a dia d'avui, per diversos contratemps pot quedar anul·lada i que les proves fetes fins ara a Almeria, Murcia i Roses tinguin valor doble.

Font: GEN Roses 

Tot preparat pel Campionat d'Espanya de Funboard Eslàlom al GEN Roses

Vie, 06/02/2017 - 12:56

Avui comença, fins diumenge 4, la prova nacional del Campionat d’Espanya de Funboard Eslàlom a Roses. S’esperen als millors windsurfistes nacionals, alguns arribats directes de la prova de la Costa Brava del circuit de windsurf professional el passat cap de setmana, on el nivell va ser espectacular.

La competició es podrà veure davant la platja de Roses a partir d’avui a les 12h del matí fins al diumenge dia 4 aproximadament fins les 16h de la tarda, però tot dependrà del vent i de la meteorologia. A falta de confirmar les previsions, el vent tèrmic de la badia de Roses té moltes opcions de ser el protagonista del campionat, tot i que alguns dels mapes ensenyen algun dia de Tramuntana.

El món del windsurf es troba en plena forma, a gaudir! 

Selecció Catalana d’Optimist per al Campionat d’Espanya al RCN Port Pollença

Mié, 05/31/2017 - 10:05

Després d’un circuit de 26 regates emmarcades sota el sistema classificatori català ja està conformada la Selecció Catalana d’Optimist que representarà a Catalunya en el proper Campionat d'Espanya a Pollença.

Els regatistes competiran i demostraran el seu nivell durant gairebé una setmana, del 25 de juny al 1 de juliol, al Real Club Nàutic de Port Pollença on defensaran els colors de la selecció.

La Selecció Catalana d’Optimist estarà representada per els següents regatistes:

Del Club Nàutic El Balís l’Arnau Gelpi, Jaume Alcover, Nora Lasurt, Mariona Rahola, Miquel Perez, Alejandro de Maqua i Pau Llibre. Del CN Garraf en Néstor Molina i el Pedro Fernandez. Del CN Vilanova en Loïck Carrere, el Joel Freymuth i el Miquel Baena. Del Club Nàutic Cambrils  en Nil Subirats i del CV Palamós en Marçal Costa. En Max Rondeau del CN Arenys de Mar. Del CN Salou en Iago Batista i del CN Vilassar de Mar en Gregorio de Urdanbia. La Nora García del CN El Masnou, la Elba Martínez del CM Torredembarra i, per a completar la flota, el Pol Font del GEN Roses.  

Sense dubte, amb el gran potencial de tots i cada un dels regatistes ens esperen molts èxits per endavant!

140 embarcacions i 10 regates tanquen el Campionat de Catalunya d'Optimist al CN Garraf

Mar, 05/30/2017 - 14:56

El 27 i 28 de Maig es va posar fi al Campionat de Catalunya d’Optimist 2017 celebrat al Club Nàutic Garraf on hi van competir 140 embarcacions de G1 i G2. Durant els dos dies es van poder celebrar deu regates, podent fer així dos descarts.

Els guanyadors absoluts del Campionat i del grup G1 van ser Arnau Gelpí del CN Balís, seguit de Marçal Costa del CV Palamós en segona posició i Miquel Baena del CN Vilanova amb el bronze. En G-2 el pòdium va ser per Izan Codinachs del CN Sant Feliu de Guíxols, Alfredo Genoni del CN Garraf i Ona Garcia del CV Palamós.

Dissabte van tenir lloc quatre regates amb unes condicions de vent de llevant optimes. Malauradament l’ultima jornada les condicions meteorològiques no van permetre fer cap prova avançant així l’entrega de premis.

A més, en el Campionat es va aprofitar per a presentar a la Selecció Catalana d'Òptimist pel Campionat d’Espanya a Pollença (Mallorca).

A l’entrega de premis va assistir el President de l’ACCIO el Sr. Xavi Garcia, Maritxell Cornudells representant de la FCV, Pepe Rodriguez del Comitè de Regates i el Vicepresident i Comodor del CN Garraf el Sr. Rafa Moron.

Font: CN Garraf 

Domini Català a la Copa d’Espanya de Catamarans

Lun, 05/29/2017 - 13:57

Els passat dies 25, 26, 27 i 28 de Maig va tenir lloc la Copa d’Espanya de Catamarans, un dels tornejos amb més prestigi del calendari nàutic en la disciplina, al Club de Regates Poblamarina.

Més de 60 embarcacions vingudes de Galícia, Catalunya, Andalusia, València i Murcia van demostrar l’altíssim nivell de la península i van poder gaudir de quatre jornades on el mar i el vent van ser els principals actors.

Un vent mig al llarg del Campionat va permetre realitzar un total de nou proves, tres per dia. Les diferents classes que hi participaven van ser F18, Interseries, H16 i Classe A.

Pel que fa la classe F18 tant l’or, la plata com el bronze van anar a parar a mans de regatistes catalans. La primera posició va ser per Jordi Booth i Joan Costa, del CV Palamós. La plata se la va endur en Jordi Sanchez i el Beto Torné, del CN Calafell i la tercera posició Fabián Migoya i Alexis Parcerisa, del CN Castelldefels.

D’altra banda, en la classe Interseries en Marc Verdaguer, del CN l’Estartit, va proclamar-se Campió d’Espanya i en tercer lloc va quedar en Ruben Booth i la Rita Booth, del CV Palamós.

En Classe A el primer lloc l’aconseguia Manuel Calavia, del RCMB, i el tercer Gustavo Doreste, també del RCMB. 

 

Classificacions Generals:

F18

 1. Jordi Booth- Joan Costa del CV Palamós
 2. Jordi Sanchez - Beto Torné del CN Calafell
 3. Fabián Migoya -Alexis Parcerisa del CN Castelldefels

Interseries:

 1. Marc Verdaguer del CN l'Estartit
 2. Robert Fighneer - maud Fighneer, del CN Dènia
 3. Ruben Booth - Rita Booth, del CV Palamós

H16

 1. Marc Jovani - Marta Portas, del CN Cullera
 2. JA Llabrés - Tono llabréss, del CR poblamarina
 3. Jacobo Miquel- Alberto Muñoz, del CN Dènia

Clase A

 1. Manuel Calavia, del RCMB
 2. Abdón Ibáñez, del CN Valencia
 3. Gustavo Doreste, del RCMB

Excel·lent XIX edició del Campionat del Món de Windsurf –GP Catalunya Costa Brava 2017

Lun, 05/29/2017 - 10:28

El francès Antoine Albeau es proclama guanyador del Campionat del Món de Windsurf - GP Catalunya Costa Brava 2017 en eslàlom i en wind foil

El windsurfista francès Antoine Albeau (F-192) s'ha proclamat avui guanyador del campionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava 2017 que s'ha disputat, durant sis dies, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, al golf de Roses (Costa Brava), davant del càmping la Ballena Alegre.

El veterà windsurfista francès, 22 vegades campió del món, ha demostrat ser el que millor s'ha adaptat a la nova disciplina de wind foil (hydrofoil), que el circuit de la Professional Windsurfer Association (PWA) ha estrenat com a exhibició a la Costa Brava. Albeau també ha deixat clar que continua molt fort en eslàlom i que és un ferm candidat a aconseguir un nou títol mundial. El windsurfista francès s'ha proclamat vencedor d'eslàlom amb tres victòries en les 7 eliminatòries disputades i tres victòries en les cinc eliminatòries de wind foil.

 

El podi d'eslàlom l'han completat el francès Pierre Mortefon (F-14) i l'italià Matteo Iachino (ITA-140), segon i tercer.

 

En el primer Campionat de Wind-Foil (o hydrofoil) del circuit de la PWA el segon i tercer lloc han estat per al francès Antoine Questel (FRA-99) i el danès Sebastian Kornum (DEN-24).

 

Entre els espanyols, els que han arribat més lluny tant en eslàlom com en wind foil han estat el windusrfista Pablo Ania (ESP-16) i el barceloní Ramon Pastor (E-72). A més, la participació dels catalans Ramon Pastor Maltas, Jordi García, Marc Paré Rico i Victor Fernandez Quiles ha estat de nota.

Aquesta XIX edició del Campionat, en la qual s'estrenava per primera vegada la modalitat de wind-foil dins del circuit mundial, el vent s'ha comportat d'una forma increïble. Entre les dues disciplines, eslàlom quan ha bufat amb més de 12 nusos d'intensitat i wind foil quan ho ha fet per sota, s'han disputat més eliminatòries que en el conjunt de les dues proves del World Tour que han precedit a la Costa Brava (Japó i Corea).

El golf de Roses no només ha confirmat que és un dels millors espots de windsurf del món, sinó que a més ha estat un excel·lent banc de proves per a aquesta nova i espectacular modalitat que permet a les taules de surf de vela elevar-se sobre l'aigua i navegar un metre per sobre d'ella.

Font: Premsa PWA Catalunya - Costa Brava

Páginas