Agregador de canales de noticias

Reeleció del Sr. de Haro a la Junta Directiva de l'Associació Amics de Nostromo

FCV - Vie, 01/19/2018 - 09:52

El Sr. Francesc de Haro i Uribe, Vocal de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela i President del Comitè Cultura, memòria històrica i arxius de la FCV, ha estat reelegit aquest dijous 18 de gener de 2018, per unanimitat, Vocal de la Junta Directiva de l'Associació d'Amics de Nostromo, promotora de la cultura marítima i del Premi Literari Nostromo.

Congrés de la Vela - Esportistes

FCV - Mié, 01/17/2018 - 11:17

Ets esportista?


Doncs els propers 1 i 2 de febrer al Barcelona International Sailing Center gaudiràs d'unes conferències fetes a la teva mida:


- Dopatge en l'esport de la vela:  https://goo.gl/J6dgTC
- Prevenir lesions esportives: https://goo.gl/pcpxy5
- Novetats en el reglament de regates: https://goo.gl/n1oxyv
- Xarxes socials dels regatistes: https://goo.gl/NuaDFV


Per participar-hi has d'inscriure't a http://congres.vela.cat

A més a més, també et recordem que el Congrés de la Vela és un esdeveniment on tots els col·lectius del món de la vela tenen cabuda: Esportistes, Clubs, Escoles, Directors Esportius, Tècnics, Jutges, Ajuntaments, Proveïdors, Ajuntaments i Entitats. Si formes part d'algun d'aquest col·lectiu, al web del Congrés trobaràs les conferències que més t'interessen.

 

Grau Superior de Tècnic Esportiu en Vela: Forma’t com a Entrenador d’alt Nivell i Director d’una Escola de Vela

FCV - Jue, 12/21/2017 - 13:33

Un Grau Superior, organitzat per la Federació Catalana de Vela i l'Escola Catalana de d'Esports (ECE), amb unes sortides professionals amb molta projecció que, a més, acreditarà les tasques que actualment duus a terme a la teva Escola de Vela. Aquest Cicle consta d'un Bloc Comú (220h) i un Bloc Específic (350h) per l'especialitat en aparell fix (Vela lleugera i Creuer).


• Període d'Inscripció: Fins el 22 de gener

• Inici del Grau Superior: El 5 de febrer

• Bloc Específic:

· Febrer: del 5 al 23 de febrer

· Març: del 5 al 23 de març

· Abril: del 9 al 27 d'abril

· Maig: del 7 al 23 de maig

• Lloc: Barcelona International Sailing Center (BISC)


Requeriments:

• Tenir un títol de graduat en Batxillerat (o equivalent a efectes acadèmics).

• Tenir el títol de Tècnic Esportiu en Vela aparell fix.


Atribucions:

• Programar i dirigir l'entrenament esportiu orientat cap a l'obtenció i manteniment del rendiment dels regatistes en embarcacions d'aparell fix.

• Organitzar, tutelar i dirigir la participació dels regatistes en competicions d'alt nivell.

• Coordinar la intervenció de tècnics especialistes.

• Programar i coordinar les tasques dels tècnics a càrrec seu.

• Dissenyar i establir les àrees de navegació d'embarcacions i material de navegació en aparell fix.

• Organització de competicions i esdeveniments esportius propis de la iniciació i tecnificació esportiva de la navegació a vela amb aparell fix.


Acreditació:

• Entrenador d'alt nivell de Vela

• Director Tècnic

• Director Tècnic d'una Escola de Vela


Entra al web de l'Escola Catalana de Vela i informa't de com fer la inscripció: https://goo.gl/vwe3iM

 

Comença el compte enrere per a la quarta edició de la Barcelona World Race

FCV - Mar, 12/19/2017 - 12:40

La Barcelona World Race presentava la setmana passada el nou format de Competició, que obre nous horitzons d'expansió a la flota IMOCA, la classe oceànica més activa. Sense dubte, una de les regates de volta al món més importants introdueix en aquesta edició emocionants ingredients: dues etapes, Barcelona-Sydney-Barcelona, ​​i la possibilitat de canviar de copatró.

La presentació, que va tenir lloc a la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), revelava que la Barcelona World Race es situa com una de les dues proves més destacades del calendari del Campionat del Món IMOCA, al costat de la Vendée Globe. A més, comptarà amb una nova seu i centre de control a Barcelona obert a la ciutadania, fet que servirà per a apropar el mar i els valors de la navegació als ciutadans catalans.

L’acte el van presidir Xose-Carlos Fernández, Director General de la FNOB; Jacques Caraes, Director de la regata de la Barcelona World Race; Julia Casanueva, Presidenta de la Reial Federación Española de Vela; Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela; Antoine Mermod, President de la IMOCA; Marcus Hutchinson i Dídac Costa.

Un total de 16 equips ja han inclòs en el seu calendari la competició, que donarà el tret de sortida el pròxim 12 de gener del 2019. La vela oceànica brinda una oportunitat excel·lent pels nostres regatistes catalans.

Guillermo López, del RCN de Torrevieja, Campió d’Espanya de Làser 4.7 al CN Cambrils

FCV - Mar, 12/12/2017 - 10:00

Les difícils condicions meteorològiques van marcar el desenvolupament del Campionat d'Espanya de Làser Gran Premi Audi Tarracomòbil, del 3 al 8 de desembre, al Club Nàutic Cambrils. Aquest va comptar amb la participació de 187 regatistes vinguts d’11 comunitats espanyoles, d’Itàlia, de Suïss, de França i inclosa una regatista Tailandesa.

Divendres, el front de vent de Mestral anunciat pel meteoròleg de la regata, va dificultar poder celebrar proves, fins al punt que després d’una llarga espera a mar, poder realitzar una única prova per a cada grup. Destacar que aquest fet va permetre donar validesa al campionat i que sense la professionalitat del comitè de regates no hauria estat possible poder donar validesa al Campionat d’Espanya.

El vencedor del Gran Premi Audi Tarracomòbil va ser Guillermo López, del Real Club Náutico de Torrevieja, al mateix temps Campió d’Espanya U18. En categoria femenina U18 la campiona va ser la regatista Carmen Matínez Artero, del CN Mar Menor. Pel que fa la categoria Femenina U16 la campiona d’Espanya va ser la regatista Isabel Fernandez, del CN Gran Canaria i, per a completar el quadre Carlos Sanchez, del Real Club Náutico de Valencia en categoria masculina U16.

El lliurament de premis va dur-se a terme al village de la Regata, amb Joan Ramon Guillen en representació del Club Nàutic Cambrils. A més, van participar a l’acte el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Ma Vallès, el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Sergi Cadenas, els representants dels principals espònsors del campionat, Albert Martínez, Gerent d’Audi, el director d’Engels & Volkërs, Antoni Pujol i Gemma Requena de Mas Passamanar.

A nivell local destacar la 4a posició en categoria masculina U16 de Nil Subirats, en 17a posició de la classificació general i primer regatista català classificat, la resta de l’equip del Club han assolit les següents posicions Sergi Sevil 37è, Lluís Fargas 65è, Ricard Castellví 75è, Jesús Gascón 114è, Guillem Griñó 146è, Lucia Gascón 181a i Lucas Olabarria en 184a posició.


Font: CN Cambrils

Concentració de Classes de la RFEV al BISC

FCV - Jue, 12/07/2017 - 11:08

Del 6 al 10 de desembre s'està celebrant al Barcelona International Sailing Center la Concentració de Classes dobles juvenils de la Real Federación Española de Vela.

Un total de 100 regatistes arribats de tota Espanya, dels quals 30 són catalans, que gaudiran d'unes jornades ideals per a treure el màxim rendiment al seu potencial.

 

Reunions Zonals 2017: Recollim inquietuds, treballem propostes, oferim solucions.

FCV - Jue, 11/30/2017 - 16:03

Un any més, la Federació Catalana de Vela ha organitzat a Tarragona, Girona i Barcelona, reunions zonals informatives amb l’esma de recollir les inquietuds dels Clubs, treballar plegats propostes per fer créixer la vela catalana i oferir solucions que responguin a les necessitats de tots els col·lectius de la vela.

L’eix vertebral d’aquestes reunions han estat els programes de Responsabilitat Social Corporativa que duu a terme la Federació, el servei de Compra Agregada pels Clubs i Escoles, el seguiment pressupostari, el pressupost de 2018 i els propers actes de la Marató de Tv3, entre d’altres. A més, també s’ha aprofundit sobre el programa Esport Blau, el Sentiment de pertinença i les llicències d’Escola.

 

Barcelona, 13 de novembre, oficines de la Federació Catalana de Vela.

Girona, 15 de novembre, seu de la Generalitat de Catalunya.

Tarragona, 22 de novembre, seu de la autoritat portuària de Tarragona.

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

 

Inscripció Prova d'Accés de Tècnic Esportiu en Vela 2018

FCV - Jue, 11/30/2017 - 12:26

 

La primera prova de l'any serà el 3 de febrer a les instal·lacions del Centre Municipal de Vela de Barcelona, a partir de les 9h del matí. Una vegada superada, té validesa de 18 mesos per a realitzar el curs del Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela.

 

Aquesta consta de dues parts ben diferenciades, una navegació amb vela lleugera i amb windsurf (aparell fix i aparell fixe) i uns exercicis a terra per aparellar cadascun dels equips de les dues disciplines. La titulació que obtenen els futurs tècnics és amb aparell fix i aparell fix i aparell lliure, i cal superar amb totes dues modalitats.

 

Durant el curs els alumnes es formen i amplien els seus coneixements, per tal de garantir un bon nivell d'aprenentatge.

 

Prova d'accés:

- El període de preinscripció és de l'1 al 15 de desembre.

- Es realitza el 3 de febrer

- Lloc: Centre Municipal de Vela de Barcelona / Port Olímpic.


Més informació:

- Procés d'inscripció aquí

- Contingut de la prova aquí

- Cursos programats aquí (actualització contínua)

- Exempció de la prova aquí i formulari aquí.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

 

I Regata Terres de Mestral, organitzada pel CN Hospitalet-Vandellòs

FCV - Lun, 11/27/2017 - 13:44

 

Aquest cap de setmana, 25 i 26 de novembre, s’ha celebrat a Hospitalet de l’Infant la I Regata Terres del Mestral d’Optimist organitzada pel CN Hospitalet-Vandellòs.

 

La regata va estar marcada pel vent de mestral que només va permetre fer una única regata del G1 el dissabte. El diumenge, amb un mestral de més de 40 nusos a primera hora del matí que a mida que avançava el dia va anar disminuint, no es va poder realitzar cap sortida. A les 14h el comitè de regates va decidir anul·lar la jornada.

 

Cal esmentar que, tot i les dures condicions, el CN Hospitalet-Vandellòs va fer un gran tasca organitzativa.

 

El guanyador absolut de la I Regata Terres del Mestral va ser el Iago Batista del CN Salou.

 

Si voleu conèixer la classificació completa entreu a https://goo.gl/BH1ofB

 

Imatges:

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

 

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

FCV - Lun, 11/27/2017 - 12:28

Aquest passat 25 de novembre s’ha celebrat arreu del món el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Una cita a la qual la Vela catalana no hi podia faltar. Per això, la Federació Catalana de Vela es va adherir al Manifest promogut per part de l’Insititut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i, mitjançant, dos actes, celebrats al Centre Municipal de Vela de Barcelona, al Centre Municipal de Vela del Prat i al CN l'Hospitalet-Vandellòs, va mostrar el seu rebuig cap qualsevol mena d’acte que ataqui la integritat i la dignitat de la dona.

 

Centre Municipal de Vela de Barcelona

Centre Municipal de Vela el Prat

 

Volem compartir amb vosaltres el fragment final del Manifest.

“I finalment, a totes les dones:

Ningú pot privar-nos dels nostres drets. Tenim dret a viure sense violències masclistes. Tenim dret a ser lliures. I no us sentiu culpables per ser-ho. Si us sentiu sota amenaça, si viviu amb por, per poca que sigui, demaneu ajuda. La nostra manera de pensar, de vestir, de divertir-nos, de gaudir de la vida, mai ha de ser un argument per acusar-nos o fer-nos sentir malament. No som responsables de les agressions que rebem. Les nostres opinions, desitjos o reivindicacions són tan legítimes com les d’un home. Ningú pot dir-nos com hem de viure o què hem de fer. Només nosaltres podem decidir com volem viure i la dona que volem ser.”

 

Si voleu llegir el Manifest sencer entreu a https://goo.gl/8x8fbf

 

96 Normal 0 false 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

 

Forma’t al Nadal: Curs de Monitor Col·laborador i Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela

FCV - Lun, 11/27/2017 - 11:37

No esperis al 2018 per a començar construir els teus desitjos, aquest Nadal aprofita i apunta’t a un dels dos cursos que et proposem.

 

CURS DE MONITOR COL·LABORADOR

 

Del 27 de desembre al 4 de gener tindrà lloc al Centre Municipal de Vela de Barcelona el Curs de Monitor Col·laborador. Un certificat federatiu que t’acreditarà amb les competències necessàries per col·laborar amb tècnics esportius en la iniciació esportiva de la vela.

Un curs, de 49 hores lectives i 80 hores de pràctiques laborals, on s’engloben tres grans àrees: coneixement tècnic d’embarcacions, rescat i salvament, metodologia i model d’ensenyament.

 

·      Període d’Inscripció: Fins el 15 de desembre

·      Bloc Específic: 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener

·      Horari: 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00

·      Lloc: Centre Municipal de Vela

 

* Un cop obtingut aquest títol tindràs la possibilitat de reconèixer la part corresponent si realitzes el Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela.

 

Més informació en aquest enllaç  https://goo.gl/s3bQxo

 

CICLE INICIAL EN TÈCNIC ESPORTIU EN VELA

 

Del 22 de desembre a l’11 de gener tindrà lloc al CN El Balís, el Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela. Una titulació oficial que es realitza mitjançant un Cicle Formatiu de Grau Mig.

 

·      Període d’Inscripció: Fins el 10 de desembre

·      Bloc Específic: 23, 24, 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

·      Si encara no t’has format com a Monitor Col·laborador les dates del bloc específic són: 26, 27, 28, 29, 30, 31 de març i 1 d'abril.

·      Horari: 09:00 a 18:00 

·      Lloc: CN El Balís

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Més  informació a https://goo.gl/KNkbN6

 

Divertit i intens cap de setmana a la Halloween Race del CN Salou

FCV - Mar, 11/21/2017 - 09:56

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la tradicional regata Halloween Race al Club Nàutic Salou. Les aigües de Salou han acollit un total de 75 regatistes de Làser Radial i Làser 4.7 d’arreu del litoral català.

 

Durant la jornada de dissabte es van dur a terme dues proves per a les flotes 4.7 i Radial, amb vents de component nord i una intensitat d’entre 6 a 9 nusos. L’última jornada, diumenge, es van celebrar quatre proves per categoria amb vents fins a 15 nusos. Un total de sis proves van signar una regata d’allò més intensa i competitiva, on tots els regatistes participants van gaudir d’un magnífic cap de setmana.

 

Pel que fa a la categoria de Làser Radial l’or va ser per en Matias Sabaté, del CN El Masnou. La plata se la va endur en Marcelo Cairo, del CN Cambrils, i el bronze el regatista Victor Simó, del CN Vilassar de Mar. La primera fèmina de la classe va ser Cristina Garcia, del CN Cambrils i la segona signant la plata Virginia Guillermo, del CN Salou.

 

D’altra banda, en Làser 4.7 la primera posició va ser per en Max Urquizu, del CN Vilassar de Mar; la segona per en Sergi Sevil, del CN Cambrils i la tercera per en Gregorio de Urbanidia, del CN Vilassar de Mar. La primera fèmina enduent-se l’or va ser Mariona Rahola, del CN El Balís.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Espectacular regata i ambient. Felicitats a tots i a totes!

 

Naveguem amb la Marató de TV3

FCV - Lun, 11/20/2017 - 10:54

Enguany, la Marató de TV3 celebra la seva 26a edició destinada a la sensibilització i investigació de malalties infeccioses. Aquest pròxim 17 de desembre tindrà lloc l’esdeveniment anual solidari on Clubs i Escoles d’arreu de Catalunya participaran activament amb diferents activitats nàutiques.

 

Alguns Clubs i Escoles de Vela, reconegudes per la Federació Catalana de Vela, organitzaran una navegada solidària i diferents activitats nàutiques obertes al públic.

El target que podrà participar és molt divers; des d’alumnes de l’Escola de Vela, persones que estiguin interessades a provar l’esport de la vela, esportistes amb el seu material i abonats o socis dels Clubs amb material propi.

 

L’any passat va ser tot un èxit i no hi ha dubte que enguany amb tot l’esforç i il·lusió dipositada pels Clubs i Escoles ho tornarà a ser. Els fonts recaptats en la inscripció es donaran a Marató.

 

Apropa’t a la teva Escola de Vela i informa’t amb més detall. També podràs veure les  Escoles que hi participen i tota la informació necessària aquí.  

 

Cap de setmana de creuers en aigües de Sant Andreu de Llavaneres

FCV - Jue, 11/16/2017 - 10:39

Aquest cap de setmana el Club Nàutic El Balís acollirà la 18a edició del Gran Premi El Balís, puntuable per al Campionat d’Espanya i per la Copa Catalana Zona Centre de Creuers ORC 2017. 

 

La regata tindrà lloc en aigües de Sant Andreu de Llavaneres, i comptarà amb embarcacions destacades com Vértigo Dos i Immens, que defensaran els títols guanyats l’any passat, en els seus grups corresponents.

 

 

A més, enguany, a banda de les clàssiques classes participants, Creuer ORC i Grup Comodor, s’hi sumarà la nova categoria Grup Tanit, embarcacions amb un mínim de tripulació femenina del 50% i una dona a la canya com a patrona.

 

Està previst que els participants prenguin part en un màxim de quatre proves durant la regata, que serà vàlida amb una prova finalitzada.

 

Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Font: CN El Balís

 

 

 

29è Gran Premi Principat d’Andorra de Vela

FCV - Mar, 11/14/2017 - 12:54

El29è Gran Premi Principat d’Andorrade Vela s'ha disputat, un any més, aquest cap de setmana de l’11 i 12 de Novembre a les instal·lacions del  Club Nàutic El Masnou amb un gran èxit de participació amb gairebé 300 participants en Vela Lleugera i  15 embarcacions de la classe Creuers. Tots els regatistes van gaudir d´un cap de setmana de navegació amb molt bones condicions meteorològiques.

 

Pel que fa als resultats catalans de Làser a destacar són la 1a posició del Matias Sabater (CN El Masnou) en Làser Radial; en Làser Standard victòria per Leandro Rosado (CN Betulo), 3r lloc del Gorka Arajol (CN El Masnou-Federació Andorrana). Per últim, en Làser 4.7, 1r lloc per Gregorio de Urdanibia (CN Vilassar).

 

Pel que fa a la classe Europa en Rafael Rabasa (CN El Balis) va pujar al capdamunt del podi acompanyat per Marc Rubio (CN Masnou) amb la 2a posició. En 420, la 1a posició fou pels germans Lucas i Teo Pares (Independents).

 

En Optimist , en Categoria G1-A la victòria va ser per al Marc Miquel (CN Arenys) acompanyat en la 2a posició per  l’Alex Martín (CN El Masnou). En G1-B,  1r lloc per Pau Llibre (CN El Balis), mentre que en categoria G1-C, victòria de Izan Codinachs (CN Sant Feliu) mentre que el Dani Garcia (CN Masnou) va obtenir la 2a posició. En Optimist G2, Cat. A, 1r lloc per Alejandro Fargas (CN Balis), en Cat.B, la victòria fou per Santiago Alberto (CN Cambrils mentre que en Cat. C, el premi se’l va emportar Pablo Grau (CN Vilassar).

 

Pel que fa a Patí de Vela Cat.1, 1r lloc per Albert Batlleria (CN Badalona) mentre que Lourdes Azón (CN Masnou) va pujar al 3r lloc, en Cat.2 victòria per Jordi Servat (CN Badalona) i Xavi Vives (CN Masnou) també va obtenir el 3r lloc.

 

Per acabar, en classe Creuers, Grup 1, 1r lloc pel “Mentha” de Josep MA. Mora acompanyat per la 2a posició pel “Maximo” de Maribel Cadenas (CN El Masnou), i 3a pel “No Name” de Manuel Ramos (CN Masnou), en el Grup 2, el “Tibere” de Marc Delgado (Club Mar Sitges) va fer-se amb la 1a posició, mentre que la categoria Promoció, “l’Snoopy III” de Carles Vintró (CN El Masnou) també va fer-se amb la victòria.

 

Un any més, excel·lent organització del Club Nàutic El Masnou, gran suport dels equips tècnics i alt nivell i dedicació de tots els regatistes participants.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Font: CN El Masnou

 

 

El nostre més sentit condol a familiars i amics del Sr. Joan Sansa Horta

FCV - Lun, 11/13/2017 - 16:58

Avui 13 de Novembre, a partir de les 17:00h, podrem dir l’últim adéu al Sr. Joan Sansa Horta a la sala 8 del tanatori de Badalona (Camí del Tanatori s/n).

Demà, dimarts 14 de Novembre a les 12:00h, tindrà lloc la Missa Funeral a l’Església Sant Josep de Badalona (Carrer Enric Borràs 69, Badalona).

 

Ens deixa un jutge de regata excepcional vinculat a la classe patí a vela i, durant molts anys, comodor i organitzador de les regates del Club Natació Badalona.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Des de la Federació Catalana de Vela traslladem el nostre més sentit condol a família, amics i a tot el col·lectiu de la vela.

 

 

Tot a punt per a donar el tret de sortida al programa d’Esports de Mar- Barcelona World Race

FCV - Lun, 11/13/2017 - 09:47
96

La Federació Catalana de Vela, l’Institut Barcelona d’Esports i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona es presenten, com entitats organitzadores del programa de vela escolar Esports de Mar-Barcelona Word Race. Aquest, es realitzarà a Barcelona a partir del pròxim 6 de novembre, reunirà gairebé a 1.600 alumnes d’entre 12 a 16 anys de diferents Centres Educatius de la ciutat.

 

El Programa d’Activitats Escolars (PAE) de l’Ajuntament de Barcelona, promogut per l’Institut Barcelona d’Esports, ofereix any rere any propostes educatives molt interessants per a la formació de l’alumnat de la ciutat. La proposta de la FCV és apropar el mar i les seves pràctiques esportives als alumnes participants.

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa té com a base conscienciar de la importància del mar a les escoles de Barcelona i atreure a un públic jove actualment desconeixedor de l’esport de la vela.  Enguany els alumnes de 1r d’ESO es formaran en vela col·lectiva, els de 2n en vela doble i individual, els de tercer en windusrf i paddle surf i, els participants més grans de la iniciativa en la modalitat de rem.

La Federació Catalana de Vela posarà a disposició dels alumnes i professorat les eines formatives 2.0. Els Clubs i Centres Nàutics adherits al programa, el Reial Club Marítim de Barcelona, el Real Club Nàutic de Barcelona, el Club Natació Barcelona, el Centre Municipal de Vela de Barcelona, la Base Nàutica de Barcelona i l’Espai de Mar de la Barcelona, les instal·lacions pròpies per a cursar la part més pràctica del programa.

El passat 23 i 24 d’octubre va tenir lloc la formació teòrica del professorat a les instal·lacions de la Barcelona World Race, i la formació pràctica al Centre Municipal de Vela, on es va tractar tots els conceptes que el professorat explicarà a les aules.

#femvelaescolar

Excel·lent representació catalana en el Campionat d’Espanya de Làser Màster a Palma

FCV - Jue, 11/09/2017 - 10:57

De l'1 al 5 de novembre de 2017 va tenir lloc el Campionat d’Espanya de Làser Màster al CM San Antonio de la Playa, a la badia de Palma de Mallorca. 

 

En la categoria de Làser Radial Màster la regatista catalana Monica Azon va emportar-se el primer lloc de la classificació. Per darrere, i en ordre de posició, en Xavier Boluda, en David Mateu, en Chenco Ortega, en Clive Walker, en Urban Hagelin, en Juan Barnuevo, en Miguel Vilanova i en Bernardo Pujol.

 

Pel que fa a Làser Standard Màster en Javier Muñoz s’enduia l’or de la categoria, en Antoni Roig la plata i en Leandro Rosado el bronze. El rànquing el completaven en Miguel Noguer, en Jose Luis Doreste, l’Alfredo Vazquez i l’Oriol Marron.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Gran representació catalana i alt nivell per part de tots els participants!

 

 

Fort mestral a la participativa VIII Ultra Trail del Mestral

FCV - Mié, 11/08/2017 - 13:02

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la VIII edició de l’Ultra Trail del Mestral organitzada pel Club Nàutic Hospitalet-Vendellòs.

La primera regata puntuable del circuit de Windsurf català d’aquesta temporada va estar marcada per un èxit de participació amb més de quaranta windurfistes i un fort vent de mestral, fins a trenta-cinc nusos, en l’última jornada que no va permetre disputar cap prova.

 

El dissabte, primer dia de competició oficial, la classe Techno Plus a Catalunya va disputar les dues úniques proves puntuables de la competició amb sis patrons de l’AEE Icària - bow sota el gallardet del Club Marítim Torredembarra. Mauro Gascón i Júlia Alòs —en categoria equivalent a sub-19—van fer el primer or de la flota verda. El podi dels sub-17 de la taula francesa, van copar-lo Pol Font i Ariadna Barbier, tots dos del Club Nàutic Salou. En sub-15, Àlex Martí (CMA), Mario Antona (CNS) i Álvaro Martínez (CMA) van repartir-se, respectivament, l’or, la plata i el bronze. En dones, Natàlia de Francisco (CNEB) van adjudicar-se el premi daurat. La inscripció dels technos va sumar dinou patrons. La categoria d’iniciació, amb cinc regatistes, va veure el podi de Judit Alòs (AAE Icària - bow - CMT), primera; Alba Molina (CNS), segona, i Ferran Martínez (CNHV), tercer.

 

Pel que fa a la classe Raceboard, un total de dotze patrons van batallar durament per l’únic or de la classe: Marc Tusquets (CVB) i Olívia Pujol (CNS), finalment, van ser els guanyadors. El guardó de Pujol va resoldre’s per parcials favorables després d’un triple empat a sis punts en la segona posició —compartida per la salouenca, Luis Camacho (CVB) i Laura Cabezas (CNS).

 

Per últim, nou patrons de flota olímpica i sense distinció de categoria han conformat la classe RS:X en aquesta regata. L’absolut Toni Bonet Macias (CMA) i el sub-21 Ferran Cornudella Solé (CNEB) van intercanviar posicions —primera i segona— en les dues proves disputades.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

L’alt nivell dels participants dóna inici a una temporada intensa i molt competitiva de windsurf català. Windsurf in crescendo!

 

 

Excel·lent organització en la TOT MATARÓ 2017

FCV - Lun, 11/06/2017 - 10:54

Aquesta prova tradicional, Tot Mataró, per a moltes tripulacions del Maresme i Barcelonès va disputar-se el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre. El Club organitzador, el Club de Vela Mataró, amb la inestimable col·laboració del Club Vela Blanes, que va donar aixopluc a l'estol de vaixells la nit del dissabte, van signar una regata de 10.

 

Amb més de 35 vaixells inscrits, el dissabte a l’hora prevista el Comitè va donar la sortida cap una boia de desmarc a rumb 240, per virar-la i ja anar amb vents portants cap a la línia d'arribada situada entre «sa Palomera» i la boia situada al través de la mateixa. Aquesta jornada va ser una etapa ràpida en que el primer a arribar van emprar menys de 3 hores i els més lents cinc per a cobrir les 18 milles més una addicional del desmarc.

 

El diumenge 22, abans de sortir a la mar es va reunir a tota la flota per comunicar les modificacions en el desenvolupament de la prova Blanes-Mataró, una d'elles era que amb les previsions de vent que hi havien s'ampliava el temps fixat d'arribada (independent dels temps límits particulars). Enteses aquestes per a tots els participants, el Comitè va establir la línia de sortida entre «Sa Palomera» i la boia corresponent, i al punt de les 11 es va donar la sortida per a tornar cap a Mataró. Les primeres embarcacions van començar arribar a partir de les 3, i així fins a les 6 de la tarda que era l’hora límit fixada.

 

96 Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE

Felicitacions als participants pel seu bon tarannà i a la part tècnica i organitzativa per cuidar al màxim tots els detalls de la regata Tot Mataró.

 

Classificació general:

Grups Solitaris i A Dos

 

ROSCANA           Independent          Edgar Saló

FABULASTIC      C.V. Mataró          Adam Mora 

XMERIT               C.V. Badalona      Tito Moure

 

Tripulació

 

MAGICA              C.N. Masnou         Ferran Martinez

PETRUS               C.V. Mataró           Josep Alverez 

MAXIMO             C.N. Masnou         Mª Isabel Cadenas 

 

 

Ratings Estimat

 

SURT BE              Independent         Francesc Baró 

BIRALAU            Independent         Vicenc Gonnor 

EDMON               Independent         Wences Matari                    

 

Font: CV Mataró 

 

Páginas